Maj
02
2012

Öppna barskåpet!

Någon gång under 2005 eller möjligen 2006 hade Synliga ett kombinerat bandmöte och trivselkväll för att diskutera och fira lanserandet av vår mörkerföreställning ”Blind Date.” Vi höll till hemma hos Ulf och den nu saligen bortgångna Marie i deras hem på söder.

 

När de seriösa spörsmålen avhandlats så undrade värdparet om vi hade lust att hjälpa dem att tömma barskåpet. Vi i bandet är långt ifrån arbetsovilliga och är därtill oerhört hjälpsamma av naturen och svarade jakande till förslaget. Det stod genast klart att Ulf och Marie var duktiga på att inhandla alkoholhaltiga drycker, men uppenbarligen inte lika styva på att dricka upp dem. Det var ett proppfullt barskåp som öppnades och några av flaskorna var så gamla att om det varit någon där från tv: s ”Antikrundan” där så hade vederbörande garanterat börjat att dregla av förtjusning.
Någon timme senare var vår världsbild djupt skakad. Spritdrycker kan bli för gamla!

 

Innehållet i ett par av flaskorna var helt odrickbart då de skurit sig. Dessa var självklart bara att hälla bort, även om det inte var helt lätt då de envisades med att kvarstå i buteljen även då man vände den upp och ner och slog med handflatan mot botten.
Ett sådant bakslag som gammal sprit får man helt enkelt lära sig att ta, men det fanns även fullt friska drycker som ändå inte riktigt gick att få ner i strupen utan allvarliga hot om stryk. Otroligt äckliga sorter som antingen måste ha haft fantastiskt vackra flaskor eller en grymt bra säljavdelning hos tillverkaren. Vi kämpade tappert och försökte för allt vad vi var värda men det bar verkligen emot.

 

Om vi lyckades med konststycket att tömma deras barskåp minns jag inte för mitt minne från kvällen är en smula grumligt, men ändå inte lika grumligt som den flaskan med söt chokladlikör från 80-talet vi tvingats försöka att hälla ut. Det enda jag med någon sorts säkerhet minns från kvällens begivenheter är att vår då färskaste medlem Ulrika blev smått chockad och en smula deppad då vi lyssnade på en liveupptagning från en av föreställningarna. Vi som hört sådana inspelningar förr och visste hur man ska lyssna tyckte att det var helt okej, men stackars Ulrika funderade allvarligt på att säga upp sig i bandet.
Vi har planer på att släppa en liveplatta i år, men det är kanske bäst att vi talar lugnande till Ulrika först? Det måste nog bli samtalsterapi eftersom sprit inte verkar fungera, i alla fall inte på Ullis.

Kategori: Synminnen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>