Forna Hjältar

Är du intresserad av historia har du kommit helt rätt. Här kan du läsa lite om Synligas vilande och före detta medlemmar.

 

Joakim ”Jocke” Centervik (Klaviatur & sång)

Jobbar på ”Funka Nu” där han kritiskt synar tillgängligheten på nätet för synskadade, så skärp er!
Joakim är en stor talang vad gäller att härma dialekter och röster. I mörkret låter han därför en och annan kändis bara med på gigen.
Det är också så att Joakim har ett minne som en gammal elefanthane och det är ofta som hans oändliga minnesbank är bandets sista utpost när det gäller någon händelse, tonart eller borttappad textsnutt.

Kaj Nordquist – elgitarr (vilande medlem)

Kaj har under de senaste åren haft en hel del att stå i. Men har egentligen aldrig lämnat Synliga. Han är Ulfs storebror. Kaj har suttit i Sveriges
Riksdag och ägnar merparten av sin tid åt sin politiska karriär.

Eva Nilsson – Tvärflöjt och Sång

Eva var med i det allra första Synliga. Lämnade bandet redan i det tidiga 80-talet. Hon bor i Örebro och arbetar som Ombudsman på SRF Västmanland. (Det finns på samlings-LPn ”Ljudskap”)
Eva återkom som gästmusiker på skivan, ”Sinnenas rum”, där hon lirade fantastiska flöjtar på en skabrös irländsk trudelutt.

Sara Backström – Tvärflöjt, keyboard och Sång

Sara ersatte Eva i uppställningen och var med något år. Hon har turnerat med egen pianotrio mm. ( Den här upplagan kan man höra på TV-upptagningen av ”Superbebis”)
Sara har varit inhoppare i bandet vid några tillfällen och förekommer ofta vid spelningar på ”Svartkrogen” och ”Svartklubben.”

Jan Boström – trummor

Janne äntrade bandet som trummis 1986 och ersatte Frank. Han var med ca ett år. Jan är pianostämmare och den enda fullt seende fasta medlem som bandet
haft. (Den här upplagan av Synliga gjorde två liveradioprogram för P3 – lunchmusik och onsdagsbiten)

Lotta Enhorn – Sång

Lotta var med som extra inkallad resurs vid inspelandet av och turnerandet på Synligas minimusikal ”Kallebalik” och jobbade så hårt att hon bröt benet.
Snacka om att ta till sig uttrycket ”Break a leg” och hon har sedan dess aldrig vågat uppträda med bandet.

Två av våra kära har fått gig i himlen och begett sig dit före oss andra.

Anders Hector

som var vår Ljudmixare, Chaffis och mycket mycket mer, som lämnat oss och jordelivet för många år sedan. Nu för tiden kör han säkert runt i sin Cheva med himlens stora blindorkester.

Vid hans sida sitter en av våra grundare, sångerskan och klaviaturspelaren:

Marie Häglerud

och tänker ut nya häftiga sångarrangemang åt samma orkester. Gud hjälpe den som inte håller sin stämma! Det lär vara fullt drag bland molnen sedan Marie kommit dit, det är vi helt säkra på.