Apr
17
2012

Svårt att repa sig

Det börjar bli dags att bestämma tider för repetitioner med Synliga inför giget i Kungsträdgården juni 14. Ingenting konstigt med det, men oerhört besvärligt att få till. 7 personer ska få kalendrarna att stämma och vara fria samma dag eller kväll. Nästan ogörligt och vi har inom bandet varit tvungna att utarbeta en metod för att få det att fungera.Steg 1 är att de tre ”svåraste” medlemmarna jämför kalendrar och snackar ihop sig om lämpliga reptillfällen.
Steg 2 är att de ”lättare” medlemmarna tar sig en titt på föreslagna datum och i bästa fall inte förstör arbetet i steg 1 genom att inte kunna.

 

Steg 3 består i att vi faktiskt repeterar, men det är sällan som alla datum som bestämts faktiskt genomförs. Minst ett par försvinner pga., oförutsedda aktiviteter.
Nu frestas man att tro att det där med repetitioner är vårt bands svåraste stund, men så är inte fallet. Det finns en sak som är värre, väldigt mycket värre!
Att under en repetition ta en matpaus och därmed tvingas att hitta ett matställe som tillfredsställer alla i Synliga är i det närmaste omöjligt. Det får inte vara för stark mat, helst inte indisk, bör vara något för vegetarianerna, helst inte skräpmat, får inte innehålla vitlök, ska helst inte vara för dyrt och gångavståndet bör vara rimligt. Vi blir ofta stående utanför porten vid studion på Östgötagatan i en förvirrad liten klungbulle och med bekymrade miner på våra anleten. Förbipasserande som ser oss då tycker garanterat synd om de blinda som ser så olyckliga ut. Just då har de faktiskt också rätt för vi har det inte för roligt med våra kurrande magar och svåra beslutsångest.
Förslag läggs fram och avfärdas på löpande band tills någon ”offrar” sig och går med på en måltid på något hak de aldrig skulle sätta sin fot på om de kunde välja fritt från gommen.

 

Därefter så kan bandet bilda kedja och i samlad tropp vandra iväg mot matstället som ska lyckliggöras. Det fattas bara att vi vid framkomsten möts av beskedet att ledarhunden inte får komma in för då faller vår enighet samman som ett korthus. Vårt i den stunden låga blodsocker kan göra oss till en bunt med riktiga surskorpor, men efter måltiden är vi åter våra soliga jag för vi har inte svårt för att repa oss.

Kategori: Synminnen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>